Sportosan divatos - az athleisure trend

Dinamix Star sport melltartó

Miért is szeretjük a sportmelltartókat? Azért, mert elképesztően kényelmesek: sportoláskor, amikor elég koncentrálni a testi igénybevételre, határozottan pozitív, ha szinte fel sem tűnik, hogy fehérnemű is van rajtunk. Amennyiben az ember hajlandó a magas minőségre áldozni, és egy sportmelltartóval hosszú távon is befektetni testébe, mellei komoly mozgás közben sem fognak kellemetlenül ugrálni és fájdalmasan kidörzsölődni.

Sokan szívesen hordanák ezeket a darabokat a hétköznapokban is, ám egy hagyományos, funkcionális sportmelltartó nem arra lett tervezve, hogy utcai ruházat alatt viseljék. Szerencsére az idők változnak, s az athleisure trend, azaz a sportosan divatos irányzat már a fehérneműk között is hódit! Lássuk, miért is imádnivalóak ezek a sportos fehérneműk!

Extreme Control sportmelltartó

Mi az az athleisure melltartó?


Az athlesuire egy frappáns angol szó a sportos, mozgásra tervezett, egyúttal mégis hétköznapi viseletben is hódító ruhairányzatra. Amióta a jóganadrág, a leggings vagy a kapucnis pulóver is teljesen elfogadott öltözék lett  a munkahelyen vagy egy baráti összejövetelen, a tervezők is igyekeznek kiszolgálni ezeket az igényeket. Természetesen a nem látható alsónemű ruházatba is átszivárgott mindez, s a kényelemes anyagok és erős tartás mellett a dizájn, a színek és minták is mind jobban előtérbe kerültek.

Jelenleg három anyag, illetve mintázat a leginkább népszerű ebben a stílusban: a hálós anyagok, a rugby-csíkozás és a puha tapintású french terry textil. A hálós anyagok alkalmazása a fehérnemű csábító hatását hivatott növelni, a rugby-csíkozás a sportos jelleget erősíti, míg a bolyhos hatású french terry szövet használatakor a kényelem az elsődleges szempont.

Anita 5529 MOMENTUM sportmelltartó Momentum sportmelltartó

Nagyobb mellmérethez kifejezetten ajánlott

Régebben valódi kihívás volt a nagyobb mellmérettel rendelkező hölgyek számára, hogy megtalálják azt a melltartót, amely megfelelő tartást biztosít, kényelmes és ráadásul még csábítóan szép is. Úgy tűnt, C kosárméret felett a melltartók kénytelenek beáldozni a praktikusság oltárán a dizájnt, a stílust és magas minőséget. A nagyobb mellű hölgyek így gyakran inkább sportmelltartót vásároltak, ami legalább kényelmes volt. Az athleisure megjelenésével azonban számukra végre óriási lehetőségek nyíltak meg: hozzájuthatnak az eddig megszokott kényelem és méretválaszték mellett a fiatalos és divatos fehérneműkhöz, melyeket bátran viselhetnek utcai ruházat alatt is.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír kisokos
Gólyás