Kismama melltartó kontra szoptatós melltartó

Kismama melltartó kontra szoptatós melltartó

Korábbi cikkünkben röviden már írtunk a kismama- és szoptató melltartók lényeges különbségéről - most pedig tovább boncolgatjuk a témát.

Történetünk ott kezdődik, hogy a teherbe esés után nemcsak a kisbaba kezd el szépen fejlődni, változni, de vele együtt a kismama teste is. A mellek gyakorlatilag elkezdik saját életüket élni, megváltozik a méretük, a formájuk, a tartásuk és a struktúrájuk is.

A terhesség egy örömteli periódus, sok-sok meglepetéssel fűszerezve, egy olyan melltartóra van ilyenkor szükség, ami képes a kellemes és a kevésbé kellemes dolgoknak is ellenállni a következő 9 hónapnyi terhesség alatt - és akár azon túl is.

Kismama melltartó kontra szoptatós melltartó

Hol kezdje egy újdonsült kismama, amikor a változások küszöbén melltartót szeretne vásárolni magának? Fontos tudni, hogy a fogantatástól a baba kb. első évéig, azaz a szoptatási időszak végéig tartó időszakra ma már speciális fehérneműket gyártanak. Az első dolog, amit tudni kell, hogy mi a különbség a kismama melltartó és a szoptatós melltartó között. Bár mindkettőt terhes hölgyek és újdonsült anyukák igényeit szem előtt tartva alakították ki, a két melltartó-típust két nagyon különböző céllal hozzák létre.

Anita 5097 fekete szoptatós top és Anita 1497 fekete alsó, Anita 5197 silver grey kismama top és Anita 1497 silver grey alsó

Kényelem mindenek előtt

A terhességi- , vagy kismama melltartó gyakorlatilag a normál melltartók továbbfejlesztett változata. Rendkívül kényelmesre tervezett fehérnemű, ráadásul viselhető a terhesség alatt és a baba érkezése után is. Az Anita kismama melltartók rugalmas szövetből készülnek, hátukon extra kapcsokkal ellátott, állítható, széles, esetenként párnázott pántos kivitelben. A leginkább lényeges tulajdonságuk azonban az, hogy kosarai követi a mellek növekedését a várandósság alatt és a születés után is. Ezek a terhességi melltartók légzés-aktív, légáteresztő, puha mikroszál anyagból, varrás nélkül készülnek, így nem irritálják a mellbimbókat még a legérzékenyebb periódusban sem. A kismamák kényelmét szolgálják egy olyan időszakban, mikor minden kényeztető segítség jól esik.

A kismama melltartók kiemelt célja még, hogy védelmet nyújtsanak és erősen tartsanak, alátámasszák a változó melleket, védve az extra érzékeny mellbimbókat.

Anita 5197 silver grey kismama top és Anita 1497 silver grey alsó

Hófehérnemú.hu tipp: Éjszakai viseletre a kismama top a legideálisabb választás. Nézd meg az Anita Maternity terhességi, kismama melltartó kollekcióját!

Középpontban a kisbaba táplálása

A szoptatós melltartó egy kicsit különbözik a terhességi, kismama melltartótól. Itt minden a szoptatásról szól: a kisbaba etetése során az Anita szoptatós melltartók mellkosára lenyitható, így közben nem kell levenni a fehérneműt. Állítható vállpántjainak és egyes modellekbe a külön  bevarrt tartópántoknak köszönhetően nyitása után sem csúszik hátra, a mellkosarak nyitása és zárása pedig egy kézzel könnyedén megoldható. Mindezekkel a kismama maximálisan kényelmessé, belsőségessé varázsolhatja a szoptatás minden egyes percét.Ha egyszer is próbálta már valaki normál melltartó viselése mellett kiszabadítani a melleit szoptatáshoz, pontosan tudja, hogy igazi harcok árán volt csak képes rá. Ráadásul így az egész szoptatási folyamat kényelmetlen, körülményes érzés.

Az Anita szoptatós melltartók különböző stílusokban, kialakításokban (alap darab, merevítős, merevítő nélküli, csipkés, színes, mintás, fekete, fehér, testszínű, szivacsos, pamut) léteznek, hogy biztosan minden kismama megtalálja azt a szoptatós melltartót, ami a legjobban megfelel az igényének, stílusának, egyéniségének. Ha szeretnénk a melltartónk kosarát egy kézzel kinyitni, lepattintani, gyorsan felfedni a mellett a kényelmes szoptatáshoz, mindenféle képen a kismamák részére kifejlesztett, tökéletesített szoptatós melltartók közül kell választanunk.

Anita 5097 óceán kék szoptatós top és Anita 1497 óceán kék alsó

Hófehérnemű.hu tipp: A szoptatós melltartók esetében nagyon fontos, hogy azt a helyes méretezés miatt csak a szülés előtt 2-3 héttel szabad megvenni. Akkor is a mért kosárméretnél egy számmal nagyobbat kell venni, hiszen szülés után, mikor belövell a mell, akkor még nagyobb lesz a mérete. A körméretre természetesen nem kell ráhagyni plusz egy méretet.

Nézd meg az Anita Maternity szoptatós melltartó kollekcióit!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír kisokos
Gólyás