Kismama melltartó, szoptatós melltartó - van különbség?

Senki ne érezze zavarban magát, ha eddig nem tudta, hogy a kismama-, terhes melltartó az nem ugyanaz, mint a szoptatós melltartó. Különösen az első kisbabájukat váró kismamák csodálkoznak erre rá, de a fehérnemű gyártó cégek, mint az Anita is, nem véletlenül fejlesztenek, készítenek kifejezetten a várandósság idejére ajánlott kismama-, terhességi melltartókat majd, szülés utánra szoptatós melltartókat.

Terhességi-, kismama melltartók

A terhességi-, kismama melltartókat az Anita kifejezetten a terhesség idejére fejlesztette, alakította ki. Az igényes kismamák ilyen melltartókkal kényeztetik magukat a várandósság teljes ideje alatt, mert fontos számukra, hogy megpróbálják megelőzni a mell megereszkedését és a terhességi csíkok kialakulását. A terhességi melltartók légzésaktív, légáteresztő, puha mikroszálú anyagból, varrás nélkül készülnek, így nem irritálják az érzékeny mellbimbókat. Rendkívül fontos tulajdonsága a terhességi melltartóknak a rugalmas, mellek növekedését követő mellkosár. A kosárba beleszőtt alátámasztás, megerősített zóna biztosítja a tökéletes illeszkedést, jó tartást, ami természetes formát ad a melleknek. A vállpántok is különös odafigyelés mellett lettek kialakítva, a puhán bélelt, szélesebb vállpántok segítenek a nyak és a váll tehermentesítésében, rugalmasak és természetesen állíthatók. Végül, de nem utolsó sorban a hátrésznél több fokozatban állítható a bősség, így a várandósság végéig viselhetők  a kismama melltartók.

A változó test igényeire szabva

Különösen éjjelre ajánlottak a különböző szabású Anita kismama toppok, fehér és fekete színben egyaránt gyártott modellek. Fontos, hogy a kismamák megértsék, a várandósságuk alatt folyamatosan változik a testük, és ezekre a változásokra csak a kifejezetten számukra kialakított fehérneműk adhatják meg a maximális kényelmet, biztonságot úgy, hogy közben továbbra is csinosnak érezhetik magukat. A nagy odafigyeléssel kiválasztott megfelelő fehérnemű gyengéd védelmet, jó tartást és megfelelő mozgásszabadságot biztosít. Az Anita Maternity terhességi melltartói közül, kétséget kizáróan a legkedveltebb modell az Anita 5168 kismama melltartó, a klasszikusnak számító fehér és fekete szín mellett málna színben is kapható. Merevítővel ellátott terhességi melltartó modellek az Anita 5135 kismama melltartó és az Anita 5162 kismama melltartó.

Szoptatós melltartók

Az Anita Maternity szoptatós melltartók számtalan előnyei közül meg kell említeni, hogy az előformázott, varrás nélküli mellkosarai rugalmasan követik a mell növekedését, a mellkosarakban lágy, természetes formájú soft merevítő és bedolgozott, áttetsző mellemelő helyeszkedik el. Szoptatás során a melltartó állítható vállpántjai a mellkosár nyitása után sem csúsznak hátra, a mellkosarak nyitása és zárása egy kézzel könnyedén megoldható. Mindezekkel a kismama maximálisan kényelmessé, belsőségessé varázsolhatja a szoptatás minden egyes percét. Már bőven elmúltak azok az idők, amikor szoptatós melltartót csak a klasszikusnak számító fekete, fehér színben lehetet vásárolni. Ma már különféle színben (pl: testszínű, málna, púder) és mintában (pl:stone, woodrose, mellow rose)  választhat a szoptatós anyuka melltartót, és ennek köszönhetően fiatalosnak, trendinek érezheti magát még a szoptatás ideje alatt is. Sőt, ma már van olyan szoptatós melltartó, ami nem csak  bőr-, hanem környezetbarát is: az Anita 5014 fehér szoptatós melltartó kizárólag biológiailag ellenőrzött termesztésből származó pamut felhasználásával készült, bárminemű kémiai festék, fehérítő felhasználása nélkül.

Fontos a tudatos választás

A szoptatós melltartók esetében nagyon fontos, hogy csak a szülés előtt 2-3 héttel szabad megvenni. Akkor is a mért kosárméretnél egy számmal nagyobbat kell venni, hiszen szülés után, mikor belövell a mell, akkor még nagyobb lesz a mérete. A körméretre természetesen nem kell ráhagyni plussz egy méretet.

Összefoglalva: széles a kínálat mind a kismama- és mind a szoptatós melltartóból, ezért a kismamáknak és a szoptatós anyukáknak nem utolsó sorban egészségük-, bőrük-, lelkük-, nőiességük védelmében muszáj megtalálniuk, hordaniuk a kifejezetten számukra kialakított melltartókat. A várandósság és a szoptatás ideje alatt nem csak a kisbabákat, de magukat a kismamákat, újdonsült anyukákat is kényeztetni, óvni kell. Márpedig ezek a fehérneműk tökéletes viseletet, láthatatlan védelmet nyújtanak számukra.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír kisokos
Gólyás